uitvaart verzekering De Groot Coevorden b.v.

Uitvaart in geld

uitvaart verzekering De Groot Coevorden b.v.

UITVAART IN GELD

Wat is het

De Uitvaartverzekering in Geld is volledig afgestemd op uw uitvaartwensen. Deze verzekering keert geld uit aan uw nabestaanden om uw uitvaart te betalen. De hoogte van deze uitkering bepaalt u zelf. Als de uitvaart door Monuta verzorgd mag worden, ontvangen uw nabestaanden ook nog een korting op de uitvaartnota.

In de toekomst kunnen uw uitvaartwensen natuurlijk veranderen. Om ervoor te zorgen alle kosten worden gedekt, raden we u aan om uw verzekering regelmatig opnieuw te bekijken. U kunt hiervoor ook altijd een vrijblijvende afspraak maken met een van onze adviseurs.

Extra voordelen
 • uw nabestaanden ontvangen een korting op de uitvaartnota. Deze korting bedraagt 10% van het verzekerd bedrag op deze polis;
 • Monuta heeft ruim 80 jaar ervaring in uitvaartzorg;
 • één persoon (Monuta uitvaartverzorger) die de uitvaart met de nabestaanden bespreekt en de uitvaart begeleidt;
 • in het hele land eigen Monuta uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen;
 • u kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons terecht voor deskundige hulp en advies;
 • nazorg door een uitvaartverzorger of uitvaartconsulent;
 • uw nabestaanden ontvangen het gratis Monuta Nazorgboek met tips en adviezen.
Premie

De premie voor de Uitvaartverzekering in geld is maatwerk. Uw leeftijd, geslacht, hoogte van het verzekerde bedrag én de looptijd van uw polis bepalen mede de premie. Uw Monuta adviseur maakt graag een persoonlijke offerte. U kunt de premie voor deze uitvaartverzekering betalen per maand, kwartaal, half jaar of per jaar.

Geen premie

De verzekering loopt in principe tot aan uw overlijden. U betaalt premie tot aan de leeftijd die is afgesproken met Monuta. U mag de verzekering eerder stoppen. Dit heeft wel consequenties voor de waarde van je verzekering. U kunt alle informatie hierover terugvinden in onze Productwijzer, die u hieronder kunt downloaden.

Medische keuring

Bij het aanvragen van een verzekering moet u een vragenlijst over uw gezondheid invullen. Dit heet een gezondheidsverklaring. Hiermee beslist Monuta of u de verzekering kunt afsluiten. Soms zijn er aanvullende voorwaarden nodig. Heeft u bijvoorbeeld een ziekte, dan moet u misschien meer premie betalen. Als Monuta het nodig vindt, kan zij vragen om onderzoek door een arts.

Voordelen:

 • Het verzekerde bedrag is door de nabestaanden vrij te besteden;
 • Kinderen zijn vanaf 24 weken zwangerschap tot 18 jaar gratis meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van een van de ouders;
 • U kunt eenmaal per drie jaar het verzekerd bedrag verhogen zonder gezondheidsvragen te beantwoorden. Deze verhoging is maximaal 10% van het oorspronkelijk verzekerd bedrag;
 • U kunt uw uitvaartwensen gratis bij ons vastleggen.