rechtsbijstand verzekering De Groot Coevorden b.v.

Rechtsbijstandverzekering ARAG

rechtsbijstand verzekering De Groot Coevorden b.v.

RECHTSBIJSTANDVERZEKERING ARAG

Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict kan zomaar ontstaan. Uw auto raakt beschadigd door een onjuist ingestelde wasstraat. Uw zoon wordt tijdens het backpacken in Australië aangereden. Of het product dat u via internet gekocht had is niet geleverd. En stelt u zich eens voor dat u ontslagen wordt of uw huis wordt uitgezet. En ook al denkt u het gelijk aan uw kant te hebben; een ander daarvan overtuigen en de schade verhalen kan zeer ingewikkeld zijn. Met onze rechtsbijstandverzekering kunt u op deze momenten terug vallen op specialisten die u bijstaan, zonder dat u voor hoge kosten komt te staan. Het is belangrijk uw rechtsbijstandverzekering tijdig af te sluiten, op het moment dat het echt nodig is, is het immers vaak al te laat.

Voordelen:

 • Uitgebreide dekking
 • Verschillende modules waardoor u de dekking kiest die het beste bij u past
 • Alle kosten, zoals proceskosten, zijn bij de premie inbegrepen
 • Geen limiet voor externe kosten, bijvoorbeeld voor het inhuren van een medisch adviseur
 • U kunt met al uw vragen rechtstreeks terecht bij ervaren juristen 

Dekking

Onze rechtsbijstandverzekering dekt de financiële gevolgen van een juridisch conflict. De rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit vier modules:

VERKEER

De module verkeer geeft u juridische bijstand in alle verkeerssituaties waaraan u en uw gezin deelnemen. Denk hierbij aan de fiets, auto maar ook wandelen en skiën.

CONSUMENT & WONEN

De module Consument & Wonen verzekert u van rechtshulp voor uiteenlopende consumentenzaken en zaken rond uw huur-of koopwoning.

INKOMEN

De module inkomen zorgt ervoor dat u en uw gezin altijd verzekerd zijn van juridische bijstand bij een arbeidsgeschil en bij zaken rond uw pensioen of uitkering.

FISCAAL & VERMOGEN

De module Fiscaal & Vermogen zorgt ervoor dat u en uw gezin altijd verzekerd zijn van juridische bijstand bij effectentransacties, bij zaken rond uw tweede woning binnen de EU en bij een opgelegde belastingaanslag.
U kunt de verzekering afsluiten met dekking voor module A (Verkeer), module A+B (Verkeer+Consument&Wonen), Module A+B+C (Verkeer+Consument&Wonen+Inkomen) of module A+B+C+D (Verkeer+Consument&Wonen+Inkomen+Fiscaal&Vermogen). Zo kiest u de dekking die precies bij uw situatie past.

RECHTSWIJZER

Heeft u een geschil dat niet onder de dekking valt? Dan kunt u een beroep doen op Rechtswijzer, een unieke service voor ARAG verzekerden. Rechtswijzer adviseert, verwijst door naar de juiste organisatie of instantie, of bemiddelt op basis van uw wensen en behoeften tussen u en de meest geschikte juridische dienstverlener. Rechtswijzer kan het volgende voor u betekenen:

 • Bemiddeling naar een passende juridisch dienstverlener binnen 48 uur
 • Gratis kennismakingsgesprek bij de externe dienstverlener
 • Check behandelplannen
 • Kortingen op uurtarieven van de externe dienstverlener
 • Het periodiek volgen van de voortgang van uw zaak
 • Aanspreekpunt voor al uw vragen

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet onder de dekking vallen van onze Arag rechtsbijstandverzekering. Wij hebben een aantal situaties voor u opgesomd. Niet gedekt is onder andere schade:

 • Veroorzaakt door aan u opgelegde boetes, geldstraffen en dwangsommen
 • Waarbij het belang dat u heeft bij de zaak minder is dan € 200,- (voor verkeerszaken geldt geen minimum schadebedrag)
 • Veroorzaakt door een geschil dat gaat over wetten en regels die de overheid heeft vastgesteld of wil vaststellen en die voor iedere burger gelden

Wat zijn de kosten?

U kunt de premie voor de rechtsbijstandverzekering snel en gemakkelijk berekenen. Aan de hand van de gewenste dekking kunnen wij u snel een indicatie van de premie geven.

Tot 10 procent pakketkorting

Als u verzekeringen sluit in 2 of meer rubrieken dan krijgt u pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10% en is van toepassing op de totale premie.