Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Belangrijke regels om problemen te voorkomen bij het vervoeren van goederen

Als u goederen over de weg vervoert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed beschermd bent. Een essentiële manier om dat te doen is door de Algemene Vervoerscondities (AVC 2002) toe te passen. Deze regels bepalen wie verantwoordelijk is voor wat tijdens het vervoer.

Een cruciaal aspect is bijvoorbeeld wie betaalt als er iets misgaat met de goederen onderweg. In de meeste gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij u als vervoerder, tenzij er sprake is van overmacht, als de afzender een fout heeft gemaakt, of als de goederen al gebreken hadden.

Daarnaast is er een limiet aan de hoeveelheid schadevergoeding die u als vervoerder moet betalen als er iets misgaat. Dit helpt u om niet te veel risico te lopen en stimuleert verladers om goed voor hun goederen te zorgen voordat ze worden vervoerd.

Het is belangrijk om de AVC-Condities van toepassing te verklaren. Dit kan bijvoorbeeld door dit duidelijk te vermelden op documenten zoals offertes of contracten. Ook is het nodig dat de afzender akkoord gaat met deze regels en dat ze tijdig aan hen worden verstrekt.

Door deze regels te volgen, kunt u als vervoerder veel problemen voorkomen tijdens het vervoeren van goederen over de weg.

Voor meer informatie over hoe u uzelf kunt beschermen tijdens het vervoeren van goederen, kunt u contact opnemen met een van onze risicoadviseurs.

Laatst gelezen berichten

De zomer staat voor de deur! Een tijd van vakantie en ontspanning, maar ook een periode met extra risico’s. Om ervoor te zorgen dat u met een...
Kelly Vleems

Adviseur verzekeringen
Adviseur Bankzaken

De Groot Coevorden B.V. - Goed verzekerd onderweg!

Uw verzekeringen zijn in goede handen